Novus Design

Blog eller Nyheter, vad är skillnaden?

Kan man ha bägge? Jadå, det kan man.

Bägge två handlar om att skapa ett attraktivt innehåll för läsaren. Egentligen är det ingen skillnad mellan de två sakerna men om vi skall särskilja dem något så kan man förklara det såhär:

Blog

Ett långt avsnitt med text avsett att handla om ämnet som hemsidan försöker förmedla. För att förmedla detta så är vissa bloggar fyllda med bilder och illustrationer för göra dessa mer livliga. Vissa är bara helt enkelt text med en överskrift.

Nyheter

Kortare avsnitt med text och i vissa fall bilder som främjar något nytt och spännande som har med hemsidan eller företaget bakom att göra.

Varför skall man ha en blog eller nyhetssektion?

Det enkla svaret är att om man vill rankas högt på tex Google så behöver man mycket information och relevant innehåll. Utan att för den delen fylla hela hemsidan med text så att den blir svårbegriplig och nedkluddad med information som kan representeras av tex bild eller rörlig bild.

Då är ju en blog eller nyhetssektion ett alldeles förträffligt sätt att fylla hemsidan med relevant information. Utan att komma i vägen för en önskad design, bildspråk eller kundresa. Just bildspråket och att besökaren blir guidad i sitt besök är mycket viktigt när man väl har fått personen att besöka hemsidan.

Sen handlar det om att länka externt och internt från bloggen. Och att verkligen se till att det man skriver är relevant för det område man är verksam i.

Om du vill veta mer om hur man skall tänka kring sin blog eller nyhetssektion så är du välkommen att höra av dig till oss.

Kontakta oss idag

Boka ett möte

Dela gärna inlägget på sociala medier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *