Novus Design

SEO – Hur mycket kostar det att optimera?

Först måste vi besvara frågan, hur skall vi optimera?

Det finns 2 huvudsakliga tillvägagångssätt att sköta en kunds SEO optimering.

Off-site

Med Off-site menas det att ett externt företag sköter er sökordsoptimering, google annonsering, recensions svar osv utanför er domän men riktar trafiken mot er sida.

Fördelen med detta sätt är att man börjar rankas på Google utan att göra någon förändring direkt på hemsidan och man kommer fort igång med sin strävan att dominera förstasidan av sökresultaten.

Ofta så binder man sig under 12 månader åt gången och det kostar mellan 1.200 – 5.000:-/mån beroende vilken leverantör man väljer.

Nackdelen då?

Nackdelen är att allt sköts externt. Så länge ni betalar för tjänsten så rankas ni högt och allting är “peachy”. Men så fort abonnemanget sägs upp så är det direkt tillbaka till start igen. Detta tillsammans med att det tar ca 3 månader att få utväxling på Google rankingen så bör man tänka sig för om man vill jobba på detta sätt.

On-site

Som du säkert redan har förstått så handlar On-site om att optimera för Google internt på din sida. All förändring man gör, gör man direkt på sidan och man behåller sin ranking i alla lägen.

Vi älskar att jobba med On-site optimering. Vi hjälper kunden att nå sina mål med hjälp av sin egna hemsida. Informationen och det jobbet kunden har betalat för är deras eget. Priser varierar från 2.000 – 30.000:-/mån beroende på storlek på hemsidan och ambitionsnivån man sätter.

Behöver ni hjälp med er SEO? Boka ett möte med oss idag för att diskutera era behov!

Dela gärna inlägget på sociala medier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *